Dia pernah menjual dan mengambil tempahan.Dia hanya
menjual di jemoran rumahnya aja.Sekejap saja dah habis.
dia terkenal di Kampung Raja kerana kepakarannya.
ala-ala kosui tapi diperbuat dari tepung gandum dan
Tok juga jual pulut lepa.Ramai peminatnya.
Tok juga mahir buat apam,apam bakar dan apam kuah.
Apam bakar,jika tok tambah telor lagi best...
jumpa lagi apam kuah sesedap apam tok.Tepung
beras untuk buat apam tok kisar sendiri dan kami
cucu-cucu turut menyibuk untuk tunjuk kemahiran mengisar.
Kuah apam tok best.Kak Nab dapat sikit ilmu ni.
Aku hanya tahu salin respi dari kak nab setiap kali
jumpa,tapi tak pernah buat.
dengan sabut kelapa.Wangi akok tok menusuk hidung.
Sayangnya kepakaran itu tidak dapat pada aku kerana semasa
Sayangnya kepakaran itu tidak dapat pada aku kerana semasa
hayatnya aku tidak berminat untuk memasak yang
aku tahu makan saja.Sekarang bila tok dah tak ada baru aku
cuba belajar,pastinya tak sama dengan masakan tok.
2 comments:
Kak ma lupa satu lagi....
PAJRI TERUNG TOK....
The best ever....
Al Fatihah untuk Tok Pah dan Tokki
haahaalah lupa...
pasal banyak sangat
kepakaran tok
tapi sayang kita
tak warisi..
Post a Comment